lørdag den 20. november 2010

Spinatlasagne med laks

morneysauce

klar til at samle lasagnen 

 første lag

 færdig til ovn

 ud af ovn

Så der serveret

Jeg serverede det her en dag vi havde gæster - det var også den dag vi fik vandbakkelser med fyld. Det var bare rigtigt lækkert. Det er og bliver en af mine absolut ynglings lasagner. Måske fordi jeg elsker fisk.  Jeg snød og serveret købe hvidløgs flute til - det kunne også være lækkert med en god salat til. Vi havde hvert fald en meget hyggelig aften. Så nu vil jeg dele min opskrift med jer.

Morneysauce
30 g. smør 
½ liter sødmælk 
1 dl fløde 
3½ spsk hvedemel 
150 g. revet mozzarella
Parmesan efter smag
Salt og peber(gerne hvid peber) 
½ tsk revet muskatnød
  Smelt dit smør ved lav varme - det skal bare smelte ikke skifte farve. Når smørret er smeltet tilsætter du melet og røre det godt sammen . Imens smør og mel står og hviler, tager du en anden gryde og opvarmer mælken til det er lige under kogepunkte ( eller varm det op i mikrobølgeovnen). Sæt nu gryden med mel og smør tilbage på en kogeplade ved mellem varme, og hæld derefter al den varme mælk over, dette gør at sovsen ikke klumper så nemt. Rør rundt indtil det simrer. Tilsæt fløde, salt, peber, muskatnød , og lad saucen koge godt igennem. Tag nu gryden af varmen, eller lad den stå ved meget lav varme, tilsæt osten og rør rundt til du kan fornemme at osten er smeltet ind i saucen.

  Lasagnen 
  600 g frisk laks
  2 løg
  1 bakke champignon
  2 porre
  ca 900 gram frossen spinat
  Lasagneplader
  revet ost til top
  salt og peber 

  Optø dit spinat - f eks i mikrobølgeovnen. Skyld og rens resten af dine grønsager. Hak løg og skær champignon og porre i skiver. Svits porre, champignon og løg på panden til de er bløde. Skær din fisk i små stykker. Så vi klar til at lægge lasagnen sammen. Start med at komme lidt sovs i bunden - læg så lasagneplader her på. Kom laks, spinat og grønsager på og hæld lidt sovs oven på. Læg igen lasagneplader oven på og bliv ved til der ikke kan være mere - der skal afsluttes med lasagneplader og sovs. Drys med ost og kom i ovnen. bag færdig og lad lasagnen hvile en 10 minutters tid inden servering. Server salat og brød til.

  Bagetid
  Ca. 40 min. ved 200°

  1 kommentar:

  1. super opskrift, smager vanvittigt godt 1000 tak for den.

   SvarSlet