lørdag den 30. oktober 2010

Squash fyldt med kyllingefars, grønsager og ris

 squash udhules

 De værktøjer jeg brugte

 De færdige

 Alle squashene

 Grønsagerne svitses

 Så er der klar til fyld

 Fyldt - glemte at tage billeder inden de kom i ovn med ost på

 Aftenens tallærken

Tomaten

I dag skulle vi have fyldte squash og så så jeg klidmosters blog indlæg om squash og hun inspireret mig meget. Desværre havde jeg slet ikke det fine værktøj hun havde så jeg udrustede mig med kartoffelskræller, urtekniv, ske og teske med lang skaft. Der er desværre ikke så mange billeder da vores kamera er løbet tør for strøm og jeg ikke kunne finde opladeren. Så billeder er taget med mobil. øv bøv når det nu er så fint. Men her kommer opskriften. Hvert fald smagte det godt og kæresten blev glædeligt overrasket over anretningen, som egenlig bare var hurtig og nemt. Der er også nok mad til i morgen, Dejligt og vigtigt når man har travlt med livet.
Du skal bruge:
2 spuash
4 tomater

Fars:
500 g Kyllinge fars
1 god håndfuld champignon
1 porre
2 gulerødder
1 løg og 1 rødløg
2 snak peber
3 fed hvidløg
1 bund persille
3 dl kogte ris ( jeg har kogt dem tidligere på dagen i grønsags bouillon vand)
det du har skrabet ud af dine squash og tomater
salt
citron peber
karry

Top:
150 gram mozeralla ost
1 æg
Lidt mælk
permensan efter smag

 Bagetid:
180 grader ved varmluft i 30 min.

Sådan gør du:
Start med at udhule squashene - det kræver lidt tålmodighed og forsigtighed.  Jeg startede med at skære min ene squash i ca 4 lige store stykker, som jeg udhulede med en teske med langt skaft, dog lod jeg være lidt bund i dem. Så lavede jeg striberne i ved hjælp fra spidsen af min kartoffel skræller. Jeg skar toppen skræv, fordi jeg mente det ville pynte lidt. Husk at gemme alt det du skære væk det skal bruges i farsen. Den anden skar jeg midt over og udhulede med min spise ske. Tomaterne blev udhulet med tesken også, efter toppen blev skåret af.
Skær alle grønsagerne fint og riv gulerødderne. Svits løgene på en panden og tilsæt champignon. Lad dem brune lidt inden du tilsætter resten af grønsagerne og svitser det hele. Blend det du har skrabet ud af tomaterne og squashene, bland det sammen med farsen. Tilsæt de svitsede, grønsagerne, hakkede persille og resten af krydderier så det bliver efter din smag.

Kom fyldet i squashene og tomaterne (der bliver en del fyld  tilbage) Rør ost og æg sammen, fordel det oven på dit fyld. Færdig så skal de bare i ovnen :)

I mens laver du resten af fyldet til en lækker ris ret - alla risotto
Steg resten af fyldet på en pande  jeg havde noget hvidvin i køleskabet jeg valgte at stege med sammen med 100 gram mozzarellaost og lidt ekstra krydderi. Når det er færdig kan du enten bare servere det til ,eller gøre det lidt pænt og masse det i nogle små forme, hvorefter du vender fyldet ud på din tallærken. Når squashen er færdig så fordel dem pænt og server. Velbekomme.

******************************
Projekt køkken
 før jeg ryddede op i skabet

efter jeg ryddede op
lige der på væggen skal der hænge nogle krydderihylder

I foregås tog jeg mig sammen til at prøve på at få styr på vores køkkenskabe. Jeg ved godt det måske ser rodet ud, men i det mindste har jeg styr på det nu og det vel det vigtigeste.
Har lokket en kammerat til at lave nogle krydderihylder til mig så jeg kan få alle mine krydderier op. ja jeg har rigtig mange og dem i sær på billede er bare et meget lille udvalg. Jeg elsker krydderier og det er ikke altid lige godt, da det godt kan blive lidt dyrt. *hihi* Der er jo heller ikke styp på det hele endnu, me ndet kommer der og måske bliver det bedre når nu min kære kæreste har 4 ugers barsel. Det bare så dejligt at have ham hjemme.
*******************

Lidt blandet
 RAAUUW

 Slapper lige

 Freja passer på Valdemar

Afslapning

Nogle gange tror jeg jeg har fået vagt kat - hun vil meget gerne passe på valdemar og det er lidt sjovt at lige så snart jeg har lagt ham fra mig så skal hun nok komme og hygge lidt med ham. Idag tog han fat i hendes peæs og kom til at rive lidt i den. Han har stadig ikke helt styr på de der bevægelser men han er meget stærk. Men hun fandt sig bare pænt i det. Hun er bare så sød ved ham og det bare rigtig godt. Ellers var vi til fællespisning her i byen torsdag, det var rigtigt hyggeligt og maden var helt i orden. Fredag var vi til opben by night men måtte tage lidt tidliger hjem da valdemar ikke ville mere, men der havde mig og ham også været i byen hele dagen. Jeg har fået købt mig en ny jakke og den bare dejlig.


Ellers har kæresten forkælet os med flødeboller fra Frellsen Chokolade med marcipan bund og så nogle cappucinoboller, som de kalder dem. Det vare bare super lækkert og nok nogle af de bedste flødeboller jeg længe har fået. 'mums*

2 kommentarer:

  1. Ih, hvor blev det fint. God ide med kyllingekødet og jeg syntes det er lykkedes rigtig godt med de redskaber du havde til rådighed :-)

    SvarSlet