søndag den 28. november 2010

BBRRRR det koldt

 meget sne

 vores lille gran hund

 Istappe på naboens hus

 mere sne

 haven

 min lille troldgren

 jeg bliver også pakket ind inden jeg kommer i voksiposen og sover

Freja har også været ude og se sne.




Lige lidt billeder her fra - huset har det med at blive koldt men så det godt at putte sig ind i et tæppe. Eller også er det fordi jeg er så træt. Valdemar vågner hver anden time om natten, så energi er bare ikke det jeg ejer mest af. Jeg ligger stadig inde med vildt mange ting jeg har lavet som jeg ikke har fået blogget. Alt det fra brunch, hjemmelavet pizza og burgere sammen med en masse andet godt. Freja har underholdt mig to gange idag, først da hun var ude i sne og senere da jeg havde haft Valdemar i bad, hvor hun faldt i badekaret. tossede kat, man kan da ikke andet end at elske hende. Senere skal vi have varm kakao med flødeskum og havregryns kugler med klementin og et pift af vanilje, hvis jeg når det kommer opskrift senere. hvert fald skal vi hygge. Glædelig første advent :D

søndag den 21. november 2010

Familie besøg til brunch

 brydebrød klar til ovn

 de bedste choko cupcakes

 Sukkerfri Mysli muffins

 brunch bordet

 de var altså super gode

 Valdemar hjælper mor i køkkenet

Og han også begyndt at tage skeen selv.


ja idag har jeg haft besøg af min mor, hans mand og min morfar. Det var bare super hyggeligt. Vi fik alt muligt godt mad.. Amerikanske pandekager med ahornsirup, scrambel eggs, pølser, bacon, mysli muffins, brydebrød med pålæg, porretærte med bacon og løg og ikke at forglemme de virkelig lækre cupcakes, *num num* Vi var ude at gå tur og alt muligt andet hyggeligt.. Vi fik nogle meget fine bryllups gaver og det var rent hygge. Så de næste par dage kommer der nok nogle opskrifter :D

lørdag den 20. november 2010

Spinatlasagne med laks

morneysauce

klar til at samle lasagnen 

 første lag

 færdig til ovn

 ud af ovn

Så der serveret

Jeg serverede det her en dag vi havde gæster - det var også den dag vi fik vandbakkelser med fyld. Det var bare rigtigt lækkert. Det er og bliver en af mine absolut ynglings lasagner. Måske fordi jeg elsker fisk.  Jeg snød og serveret købe hvidløgs flute til - det kunne også være lækkert med en god salat til. Vi havde hvert fald en meget hyggelig aften. Så nu vil jeg dele min opskrift med jer.

Morneysauce
30 g. smør 
½ liter sødmælk 
1 dl fløde 
3½ spsk hvedemel 
150 g. revet mozzarella
Parmesan efter smag
Salt og peber(gerne hvid peber) 
½ tsk revet muskatnød
    Smelt dit smør ved lav varme - det skal bare smelte ikke skifte farve. Når smørret er smeltet tilsætter du melet og røre det godt sammen . Imens smør og mel står og hviler, tager du en anden gryde og opvarmer mælken til det er lige under kogepunkte ( eller varm det op i mikrobølgeovnen). Sæt nu gryden med mel og smør tilbage på en kogeplade ved mellem varme, og hæld derefter al den varme mælk over, dette gør at sovsen ikke klumper så nemt. Rør rundt indtil det simrer. Tilsæt fløde, salt, peber, muskatnød , og lad saucen koge godt igennem. Tag nu gryden af varmen, eller lad den stå ved meget lav varme, tilsæt osten og rør rundt til du kan fornemme at osten er smeltet ind i saucen.

    Lasagnen 
    600 g frisk laks
    2 løg
    1 bakke champignon
    2 porre
    ca 900 gram frossen spinat
    Lasagneplader
    revet ost til top
    salt og peber 

    Optø dit spinat - f eks i mikrobølgeovnen. Skyld og rens resten af dine grønsager. Hak løg og skær champignon og porre i skiver. Svits porre, champignon og løg på panden til de er bløde. Skær din fisk i små stykker. Så vi klar til at lægge lasagnen sammen. Start med at komme lidt sovs i bunden - læg så lasagneplader her på. Kom laks, spinat og grønsager på og hæld lidt sovs oven på. Læg igen lasagneplader oven på og bliv ved til der ikke kan være mere - der skal afsluttes med lasagneplader og sovs. Drys med ost og kom i ovnen. bag færdig og lad lasagnen hvile en 10 minutters tid inden servering. Server salat og brød til.

    Bagetid
    Ca. 40 min. ved 200°

    fredag den 19. november 2010

    Jeg er blevet Fru Frederiksen

    Mig og manden

    Vores lille familie

    Så får vi ris - og meget af det

    Ringene - de er ikke så fine her på billede 


    Ja så har jeg været væk lidt - pga en masse ting jeg skulle nå. Jeg er blevet gift og været på "bryllupsrejse" her i Danmark. Vi var i lækkert sommerhus i Rødhus. Billeder kommer nok senere. Men nu fik i lige en lille smule fra brylluppet - ja vi blev gift på rådhuset og så stak vi af i sommerhus bagefter. Det så vildt - vi blev gift tirsdag den 16/11 - 2010, vores 2 års dag. Så meget der er sket på de 2 år. Vi har fået hus, barn og kat ;)
    Jeg er lykkeligere end nogle sine. har også lidt mad jeg skal have blogget om. jeg er bagefter. :D

    Men i dag fik jeg mail fra NewYorkerByHeart - der er nu fyldt op til madblogger træf. Jeg glæder mig helt tosset til at komme af sted og møde alle de andre madbloggere og til at have en meget hyggelig dag. Så må far og søn passe sig selv :P

    Nå mere blog kommer og gerne om noget mere mad :D

    søndag den 7. november 2010

    Minestrone med hvide bønner, basilikum og makaroni (Magasinet mad! nr. 9 - 2010)

     nogle af dagens ingredienser
     Klar til gryden
    Nybagte boller

    Aftenens tallerken

    I dag fik vi denne suppe uden kød og det var super lækkert. Dog manglede jeg nogle friske ingredienser og måtte improvisere fordi den ikke smagte af så meget - så jeg ville skrive det jeg brugte i opskriften med kursiv. jeg nåede også lige at bage nogle boller vi fik til, så er der også til kærestens madpakke i morgen. Ellers var vi over ved et vennepar i går og få flæskesteg og et spil risk. Jeg har aldrig i mit liv spillet risk før men det var nu super hyggeligt. Ellers går det godt med lille manden, udover han hoster lidt. lige nu ser jeg Borgen mens jeg laver blog, synes altså det er en super serie. 

    Du skal bruge:
    1 stor gulerod (jeg brugte 4 små)
    1 løg
    2 fed hvidløg (jeg brugte 3)
    3 stilke bladselleri
    Lidt olie til stegning
    1 dåse hakkede tomater
    1 stor dåse tomat pure 
    8 dl vand
    1 dl makaroni (jeg brugte suppehorn)
    1 grønsags bullion terning
    1 dåse hvidebønner (jeg har brugt 2 dåser baked beans)
    1 spsk friskhakket rosmarin (jeg brugte tørrede)
    1 lille bund frisk basilikum (jeg brugte tørrede)
    Sød Chili sovs efter smag
    Lidt karry og andre krydderier efter smag
    Salt og frisk kværnet peber
    Frisk revet parmesan (jeg brugte noget der var revet på pakker)
    Lidt olivenolie   

    Sådan gør du: 
    Start med at ordne grønsagerne. Skræl gulerødder og skær i skiver. Pil løget og skær dem i 6 både. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver eller hak dem lidt groft. Rens bladsellerien og skær dem i skiver. Opvarm en rimelig stor gryde med lidt olie i og steg alle grønsager heri i to minutter. Tilsæt hakkede tomater, tomat pure, vand, bullion og makaroni. bring suppen i kog og skru ned for varmen. Så lægger du låg på og lader den simre i 10-15 min. Kom krydderurter/krydderier og bønner i maden og lad det varme godt i gennem. Bruger du frisk hakket basilikum skal det først vendes i lige inden servering. Anret suppen i dybe tallerkner, drys parmesan på og giv den lidt oliven olie. Spis lidt brød til og så der serveret. Mums :D

    Vandbakkelser med Chokoladecreme

     Chokoladecreme
     Vandbakkelse dej
     I ovnen
    De færdige vandbakkelser


    Disse blev lavet en dag vi havde gæster og de er bare rigtig lækkere :D Så nu vil jeg dele opskriften med jer.

    Du skal bruge:
    80 gram smør (jeg brugte flyende becel)
    2 dl vand
    3 æg

    1/4 piskefløde
    100 g chokolade (jeg brugte 70% mørk chokolade med orangesmag)

    Flormelis

    Sådan gør du:
    Start med at tænde oven på 200 grader. Så skal du bruge en gryde med en god bund - det synes jeg hvert fald er bedst. Bring smør og vand i kog og tilsæt melet. rør godt med en grydeske. Tag gryden af varmen og rør indtil dejen slipper gryde og ske. Så skal der gang i elpiskeren - men start med at piske æggene sammen. hæld lidt æg i af gangen mens du pisker i dejen. Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose, eller sæt dejen på plade med to spiseskeer med god afstand. Sæt pladen midt i ovnen. Bagetid 20-30 minutter. Åben ikke oven for at se  til kagerne de første 15 minutter er gået ,da de falder sammen. Når bagetiden er færdig tager du en vandbakkelse ud og ser om den falder sammen, gør den det så bag dem noget længere. Vandbakkelserne er færdige og så skal du i gang med chokoladecremen. Det er super nemt - man pisker bare fløden stiv. Smelt chokoladen i enten vandbad eller i mikroovnen.  Rør lidt af fløden over i chokolade for at temperere det - hæld dette over i flødeskummen og vend det sammen. kom chokolade cremen i en sprøjtepose med spids og fyld det ind i vandbakkelserne. drys med florsukker på toppen og server. lækkert

    torsdag den 4. november 2010

    Vanilje kage med chokolade stykker


    umm lækkert


    I dag fik vi gæster og vi hyggede, vi skulle havde været over ved dem men da de havde strøm problemer kom de over til os og så bagte vi kage. den var rigtig god men jeg tror den kunne være super lækker som cupcake med chokoladefrostting oven på. men ellers har jeg rigtig mange ting og opdatere med, men lille manden blev vaccineret i mandags og har været helt kulret siden. Men jeg må jo se om jeg ikke kan få det listet ind. I morgen skal jeg til frisør, jeg glæder mig. Men her kommer opskriften på denne her kage.

    Du skal bruge:
    175 g mel
    150 g smør (jeg brugte flyende margarine)
    1 dl sukker
    1 tsk bagepulver
    1½ tsk vanillesukker
    3 æg
    150 g chokolade

    Bagetid:
    30 min 175 grader

    Sådan gør du:
    Smelt smør (hvis ikke du bruger flydende) Pisk sukker og æg i mindst 5 min så det bliver rigtigt godt luftigt. Hak chokoladen. Bland mel med afkølet smør, vanillesukker, bagepulver i en skål for sig selv. Pisk det sammen med æggemassen og rør tilsidt det hakkede chokolade i. Efter du har bagt den kan du pynte med glasur.