lørdag den 30. oktober 2010

Squash fyldt med kyllingefars, grønsager og ris

 squash udhules

 De værktøjer jeg brugte

 De færdige

 Alle squashene

 Grønsagerne svitses

 Så er der klar til fyld

 Fyldt - glemte at tage billeder inden de kom i ovn med ost på

 Aftenens tallærken

Tomaten

I dag skulle vi have fyldte squash og så så jeg klidmosters blog indlæg om squash og hun inspireret mig meget. Desværre havde jeg slet ikke det fine værktøj hun havde så jeg udrustede mig med kartoffelskræller, urtekniv, ske og teske med lang skaft. Der er desværre ikke så mange billeder da vores kamera er løbet tør for strøm og jeg ikke kunne finde opladeren. Så billeder er taget med mobil. øv bøv når det nu er så fint. Men her kommer opskriften. Hvert fald smagte det godt og kæresten blev glædeligt overrasket over anretningen, som egenlig bare var hurtig og nemt. Der er også nok mad til i morgen, Dejligt og vigtigt når man har travlt med livet.




Du skal bruge:
2 spuash
4 tomater

Fars:
500 g Kyllinge fars
1 god håndfuld champignon
1 porre
2 gulerødder
1 løg og 1 rødløg
2 snak peber
3 fed hvidløg
1 bund persille
3 dl kogte ris ( jeg har kogt dem tidligere på dagen i grønsags bouillon vand)
det du har skrabet ud af dine squash og tomater
salt
citron peber
karry

Top:
150 gram mozeralla ost
1 æg
Lidt mælk
permensan efter smag

 Bagetid:
180 grader ved varmluft i 30 min.

Sådan gør du:
Start med at udhule squashene - det kræver lidt tålmodighed og forsigtighed.  Jeg startede med at skære min ene squash i ca 4 lige store stykker, som jeg udhulede med en teske med langt skaft, dog lod jeg være lidt bund i dem. Så lavede jeg striberne i ved hjælp fra spidsen af min kartoffel skræller. Jeg skar toppen skræv, fordi jeg mente det ville pynte lidt. Husk at gemme alt det du skære væk det skal bruges i farsen. Den anden skar jeg midt over og udhulede med min spise ske. Tomaterne blev udhulet med tesken også, efter toppen blev skåret af.
Skær alle grønsagerne fint og riv gulerødderne. Svits løgene på en panden og tilsæt champignon. Lad dem brune lidt inden du tilsætter resten af grønsagerne og svitser det hele. Blend det du har skrabet ud af tomaterne og squashene, bland det sammen med farsen. Tilsæt de svitsede, grønsagerne, hakkede persille og resten af krydderier så det bliver efter din smag.

Kom fyldet i squashene og tomaterne (der bliver en del fyld  tilbage) Rør ost og æg sammen, fordel det oven på dit fyld. Færdig så skal de bare i ovnen :)

I mens laver du resten af fyldet til en lækker ris ret - alla risotto
Steg resten af fyldet på en pande  jeg havde noget hvidvin i køleskabet jeg valgte at stege med sammen med 100 gram mozzarellaost og lidt ekstra krydderi. Når det er færdig kan du enten bare servere det til ,eller gøre det lidt pænt og masse det i nogle små forme, hvorefter du vender fyldet ud på din tallærken. Når squashen er færdig så fordel dem pænt og server. Velbekomme.

******************************
Projekt køkken
 før jeg ryddede op i skabet

efter jeg ryddede op
lige der på væggen skal der hænge nogle krydderihylder

I foregås tog jeg mig sammen til at prøve på at få styr på vores køkkenskabe. Jeg ved godt det måske ser rodet ud, men i det mindste har jeg styr på det nu og det vel det vigtigeste.
Har lokket en kammerat til at lave nogle krydderihylder til mig så jeg kan få alle mine krydderier op. ja jeg har rigtig mange og dem i sær på billede er bare et meget lille udvalg. Jeg elsker krydderier og det er ikke altid lige godt, da det godt kan blive lidt dyrt. *hihi* Der er jo heller ikke styp på det hele endnu, me ndet kommer der og måske bliver det bedre når nu min kære kæreste har 4 ugers barsel. Det bare så dejligt at have ham hjemme.
*******************

Lidt blandet
 RAAUUW

 Slapper lige

 Freja passer på Valdemar

Afslapning

Nogle gange tror jeg jeg har fået vagt kat - hun vil meget gerne passe på valdemar og det er lidt sjovt at lige så snart jeg har lagt ham fra mig så skal hun nok komme og hygge lidt med ham. Idag tog han fat i hendes peæs og kom til at rive lidt i den. Han har stadig ikke helt styr på de der bevægelser men han er meget stærk. Men hun fandt sig bare pænt i det. Hun er bare så sød ved ham og det bare rigtig godt. Ellers var vi til fællespisning her i byen torsdag, det var rigtigt hyggeligt og maden var helt i orden. Fredag var vi til opben by night men måtte tage lidt tidliger hjem da valdemar ikke ville mere, men der havde mig og ham også været i byen hele dagen. Jeg har fået købt mig en ny jakke og den bare dejlig.


Ellers har kæresten forkælet os med flødeboller fra Frellsen Chokolade med marcipan bund og så nogle cappucinoboller, som de kalder dem. Det vare bare super lækkert og nok nogle af de bedste flødeboller jeg længe har fået. 'mums*





tirsdag den 26. oktober 2010

Mousakka ala Chellis

Nogle af aftenens ingredienser

Min kære kæreste hjælper med at skrælle kartofler

Hvidløg presses

Kødet svitses

Ingredienser blandes i

umm den er lækker :D

Auberginer pensles med olie og drysses med salt
Auberginer og kartofler efter 10 min i ovnen

Ostesovs til toppen

lægges sammen

Før ovn

i ovn

efter ovn

aftenens tallerken

Umm det var bare lækkert - dog holder jeg af at lave mad til flere dage så jeg kan nyde mit barn lidt mere. Det gør også det hele meget nemmere for os især fordi prinsen er meget vågen om aftenen og ikke gider være selv for længe af gangen. (psst - og fordi vi kun havde 1 kg kød i fryseren) normalt ville jeg servere noget græsk salat til - men det havde vi altså ikke hjemme til. Der i mod havde jeg nogle hjemmebagte boller vi fik til. Samtidig har jeg det med at komme mange grønsager i min mad - for det kan jeg godt lide.

Ingredienser:
4 auberginer
700 g kartofler

Kødsovs:
3 løg
4 fede hvidløg
5 gulerødder
1 squash
3 dl hvidvin
2 dåser flåede tomater
2 små dåse tomat pure

2 tsk kanel
2 tsk Garam Masala (krydderiblanding bestående af cayennepeber, kanel, kardemomme, koriander, spidskommen og peber)
salt og peber

Ostesovs:
2 ss smør /margarin
4 ss hvedemel
6 dl mælk
5 ss revet parmesan
100 g mozzarella
1 tsk. salt
1 bundt persille
hvid peber
revet muskatnød

Top:
ca 100 g revet mozzarella
rasp 

Sådan gør du: 
Start med at tænd ovnen og indstil den på 220 grader. Skræl kartoflerne og skær dem tynde skiver, min erfaring er at det bliver bedst med meget tynde skiver.Skær auberginerne i 1/2 -1 cm tykke skiver, såen som du vil foretrække dem. Pensl aubergine og kartoffelskiver med olie og læg dem på en bradepande med bagepapir. Så drysses de med salt og sættes i oven i 10 min, så slipper du for at lægge auberginerne i vand.
Imens laver vi kødsovsen:
Hak imens løget fint og kom det i en gryde med olie, pres hvidløget i. Et lille tip jeg har fået af brødrene Price, (gennemt tv. hihi) er at lade være med at skrælle hvidløgene og bare presse dem. Hvidløgspresseren er meget nemmere at gøre ren og det fungerer super fint. Svits løgene, tilsæt kødet og brun det før du tilsætter resten af ingredienserne. Lad det koge godt igennem uden låg så sovsen svinder lidt ind. Jeg plejer at lade det stå og simre længe da jeg synes det giver en god smag.
Så det tid til ostesovs:
Smelt smør i en gryde og rør melet i. Kom mælk i lidt af gangen og kog op. Den skal være rimelig tyk. kom osten i og lad det smelte. Smag til med krydderier. 
Læg det sammen:
Start med et tynd lag kødsovs i et ovnfast fad/bradepande, kom et lag auberginer på. så et nyt lag kødsovs og derefter et lag kartofler. et lag kødsovs og slut af med et lag auberginer. Hæld ostesovsen på, drys med mozzarella og rasp så det er dækket med et tynd lag. Sæt i oven ca. 1 time ved 180 grader varmluft. Så er der serveret. :D

og ja jeg tager det lidt på øjemål :)





Lidt andre billeder fra idag :D
 Freja hygger

 Altså mor er det nu det kamera igen

 Se hvor fine vi er :D

 Valdemar elsker sit puslebord

 Hvem er det i spejlet der?

 Mums hvor det smager godt

 Jeg er med når mor laver mad

 Slapper lige med Freja

Ja undskyld at jeg såen spammer med billeder - men jeg kan slet ikke lade vær, nu hvor jeg har 2 skønheder at vise frem. det er nu noget helt specielt at være mor og selvom det er hårdt arbejder, elsker jeg det. Det er ind i mellem som om Valdemar har 2 personligheder, han er glad og fantastisk om dagen (for det meste) men om aftenen bliver han sur, ulykkelig og vil være hos en  hele tiden. Og den fine dagsrytme vi har går helt galt om aftenen hvor man heller ikke kan putte ham eller noget. Er der nogle der har forslag til hvordan man får en god aften rytme i gang med en baby på lidt over 3 måneder modtages de gerne :D
Meningen med denne blog er jo at den skal blive til en mad blog med tiden. Jeg elsker at lave mad og tiden til at lave fint mad skal nok komme når lille manden kommer ind i en bedre rytme og bliver lidt større.
Ellers går jeg og drømmer om at vinde Newyorkerbeheart's konkurrence om at vinde en ismaskine, det kunne være så lækker og hvor ville jeg dog gerne med til madblogger træf. Men tror det må vente til prinsen ikke er så afhængig af mig og mine madpakker mere :D  Så jeg kommer til at håbe på at der kommer et træf mere når der er kommet mere gang i min egen blog.
Nu er det vist sengetid, hvis jeg er heldig kan jeg få læst lidt.

fredag den 22. oktober 2010

Vind en ismaskine og update på livet

NewYorkerByHeart har en konkurrence kørende hvor man kan vidne en ismaskine.
Hun samarbejder med WhiteAway om denne konkurrence. Præmien er en en Cuisinart ICE30BCE.. :D Så kig forbi og vær med.!! xD


Idag vil jeg lave hjemmelavet vanilje kaffesirup - er den god så skal jeg nok dele. Efter jeg har fået min mælkeskummer er jeg blevet helt tosset med at lave cafe latte. MUMS

men jeg updater senere om mit sirups forsøg xD